MyDomain

Τσιμεντένιοι βόθροι

Παρότι σήμερα οι περισσότερες περιοχές είναι συνδεδεμένες σε κάποιο κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης, εν τούτοις παραμένουν πολλοί οι οποίοι χρησιμοποιούν τσιμεντένιο βόθρο για να απορρίψουν τα υγρά λύματα από το σπίτι, τη μονοκατοικία, το διαμέρισμα, το εστιατόρια και αλλού.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ο τσιμεντένιος βόθρος θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα στεγανός, κάτι που σημαίνει πως τα βοθρολύματα δεν θα εξέρχονται από αυτόν προς το περιβάλλον. Τα βοθρολύματα επιβαρύνουν σημαντικά το περιβάλλον αφού φτάνουν μέχρι το υπόγεια ύδατα και τα μολύνουν. Είναι προφανές λοιπόν πως δεν πρέπει να διαπερνάει κάτι το βόθρο μας.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να αναφέρουμε επίσης την τσιμεντένια σηπτική δεξαμενή για χρήση είτε οικιακή είτε επαγγελματική. Η δεξαμενή αυτή χρησιμοποιείται στο αρχικό στάδιο επεξεργασίας λυμάτων. Κατά τη διαδικασία αυτή περισυλλέγονται τα στερεά λύματα μέσω φίλτρων κατακράτησης για την μετέπειτα διαχείριση της βιομάζας ή τον βιολογικό καθαρισμό λυμάτων.

Κριτήρια επιλογής τσιμεντένιου βόθρου

Οι τσιμεντένιοι βόθροι υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη ανάλογα με τον όγκο λυμάτων που πρέπει να εξυπηρετήσουν. Για τη σωστή επιλογή του τσιμεντένιου βόθρου πρέπει να λάβετε υπόψιν τις ανάγκες σας. Σκοπός του βόθρου είναι η συλλογή των λυμάτων και η διασφάλιση μιας ζωής χωρίς προβλήματα και δυσοσμίες που προέρχονται από την κακή λειτουργία του τσιμεντένιου βόθρου.

    Για να επιλέξουμε το σωστό τσιμεντένιο βόθρο θα πρέπει να συγκεντρώσουμε την προσοχή μας στα παρακάτω σημεία:
  • την ένταση χρήσης του δικτύου αποχέτευσης
  • το συνολικό όγκο των βοθρολυμάτων που παράγεται κατά τη διάρκεια της ημέρας
  • τη γεωλογία του υπεδάφους και τη θέση των υπογείων υδάτων

Η επιλογή του σωστού μεγέθους τσιμεντένιου βόθρου είναι σημαντική μιας και αν επιλέξουμε υπερβολικά μικρό βόθρο τότε θα πρέπει να τον αδειάζουμε υπερβολικά συχνά, κάτι που θα αυξήσει το κόστος υπερβολικά. Η επιλογή ενός υπερβολικά μεγάλου βόθρου θα έχει σαν αποτέλεσμα να δαπανηθούν αρκετά χρήματα σε σκαπτικά αλλά και στον ίδιο το τσιμεντένιο βόθρο ο οποίος τελικά δεν θα είναι λειτουργικός. Τσιμεντένιους βόθρους θα βρείτε σε διάφορες τιμές ανάλογα με τη χωρητικότητά του, το πάχος των τοιχωμάτων και άλλα χαρακτηριστικά.

Πηγάδια (Βόθροι) κατασκευασμένοι από οπλισμένο σκυρόδεμα υψηλής αντοχής, με δυνατότητα τοποθέτησης το ένα επάνω στον άλλο για μεγαλύτερη χωρητικότητα. Συνοδεύονται από οπλισμένα καπάκια με ειδική καταπακτή για εύκολο άδειασμα βόθρου από τα βυτία.

Ekkenoseis Com - Οι αξιόπιστες εκκενώσεις βόθρων
Οι κορυφαίοι στις εκκενώσεις βόθρων

Η ιστοσελίδα EKKENOSEIS.COM - ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ ΒΟΘΡΩΝ χρησιμοποιεί μικρά αρχεία (cookies) με σκοπό την εξυπηρέτηση στατιστικών στοιχείων προς ανάλυση που βοηθάνε στη βέλτιστη απόδοση των υπηρεσιών του site. Για να πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε και τη χρήση των cookies.

Συμφωνώ Learn more from Google